Zakaj so allstarke tako priljubljene?

Nobenega dvoma ni, da tako imenovane allstarke sodijo med najbolj prepoznavne čevlje po vsem svetu. Le težko bi našli model, ki bi bil tako prepoznaven in priljubljen v praktično vsakem kotičku sveta. Zakaj je temu tako? Priljubljenost allstark seveda ni naključje. Kar nekaj je dejavnikov, ki so zaslužni za to, da danes značilne čevlje videvamo na vsakem koraku.

Danes so Converse All Star čevlji priljubljeni predvsem zaradi slikovite tradicije – ne gre več le za čevelj, temveč za pravi statusni simbol. Druga pomembna odlika teh čevljev v sodobni različici je tudi nadvse pestra ponudba. Res obstaja nekaj klasičnih verzij allstark, še nešteto več pa je variacij, ki ponujajo raznolike barve in oblike. Nič čudnega, da se toliko ljudi odloča za te čevlje, če pa so na voljo povsem prilagojene allstarke za praktično vsakogar! Pravzaprav jih je možno naročiti prav po želji, s poljubnimi barvami in celo s potiskom lastnega motiva.

Pred desetletji pa so čevlji pridobili kultni status z drugimi odlikami. Ob samem nastanku čevlja je največ odobravanja požel kakovosten podplat, ki je bil pisan na kožo košarkarjem, ki so bili takrat glavna ciljna skupina teh čevljev. Poleg tega so bile allstarke preproste, lahke in udobne – vse to so seveda ključne odlike vsakega čevlja, še posebej pa tistega, ki se želi prebiti na sam vrh med priljubljeno obutvijo za vsakodnevno uporabo.

Allstarke so svoje odlike večinoma ohranile vse do danes, skozi zgodovino pa so redno navduševale še z drugimi lastnostmi. Gotovo danes ne bi bile tako priljubljene, če ne bi bile še vedno zelo udobne in povsem preproste za vsakodnevno nošenje. Ne pozabimo na to, da so ti čevlji precej trpežni in vzdržljivi, tako da zdržijo kar dolgo časa – pravzaprav so še posebnega spoštovanja deležni tisti pari, ki so obrabljeni, popisani in okrašeni z raznimi drugimi znaki dolge življenjske dobe. Kakorkoli, razlogov za nakup ikoničnih allstark gotovo ne manjka – vsak v njih prepozna določene prednosti, ki so mu pisane na kožo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja