Karakteristike dobrih softshell jaken

softshell jaknaMinili so časi, ko smo v zimskih mesecih v naravo zahajali v pretoplih volnenih oblačilih in debelih puloverjih. Konstanten napredek na področju odkrivanja novih materialov je močno viden tudi v izdelavi jaken. Softshell jakna je danes že skoraj obvezen kos v omari za vsakega resnega ljubitelja športov na prostem – če se seveda nočete potiti v zatohli bundi. Softshell je ime za materiale iz poliestra ali najlona, ki so največkrat pleteni ali pa tkani. Zunanja stran je na otip gladka, notranjost pa je nekoliko bolj kosmata in zagotavlja mehko in udobno nošenje. Softshell jakna ke primerna je za vse športe, kjer se zelo potimo, saj je izdelana tako, da dobro odvaja znoj od telesa, ob tem pa nas med gibanjem ne bo mrazilo.

Ta lastnost nam pride še kako prav v visokogorju, na večjih višinah, kjer so nagle spremembe v temperaturi zelo pogoste. Izdelane so iz materialov, ki dobro kljubujejo vetru in so hkrati tudi vodoodbojni. Dodaten plus je tudi elastična nastavljiva kapuca, ki nas bo ščitila pred vremenskimi vplivi, vedno pa pridejo prav dodatni žepi, ki ne povečajo teže oblačila in nič ne motijo uporabe, so pa neprecenljivi, ko je treba kaj kam pospraviti. Seveda bo imela dobra softshell jakna žepe zaščitene z zadrgo. Pogosto imajo takšne jakne tudi varjene šive in dodatno ojačitev na področju ramen in komolcev. Zaradi majhne teže in elastičnosti nam jakna nudi neovirano gibanje, zato je primerna tudi za plezanje ter turno smuko.

Zaradi svojih tehničnih karakteristik so softshell jakne primerne tudi za vsakodnevno rabo. Najbolj so uporabne v hladnejših mesecih, ko nam služijo kot zgornji sloj oblačila. Nekatere jakne so dodatno obdelane s kemičnimi postopki, ki povečajo njihovo vodoodbojnost. Od tehničnih lastnosti softshell jaken je največkrat odvisna tudi cena – če potrebujete jakno za zahtevnejše razmere, naj vam ne bo težko odšteti nekaj več denarja, saj jo boste lahko z zadovoljstvom uporabljali več let. Predvsem pa boste v njej zadovoljni in na toplem!

Vabimo vas, da si ogledate tudi prispevek z naslovom Geographical Norway softshell jakne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja