Otroško pohištvo

Beseda otroško pohištvo zavzema vso pohištvo, ki se navezuje na otroka in je potrebno za njegovo bivanje. Strokovnjaki se zavedajo, da bi starši za svojega otroka naredili vse in mu nudili maksimalno udobje. Starpi otroku nudijo vse za njegov brezskrben razvoj in kvalitetno življenje, je pa res, da je slednje v veliki meri odvisno tudi od njihovih finančnih zmožnosti. Otroci, ki imajo bogate starše lahko sanjajo kakšno otroško pohištvo bi imeli in si lahko izmislijo različne kombinacije, a slednjega v veliki meri ne morejo otroci, katerih starši imajo nizke prihodke in jim ne morejo kupiti drage opreme.

Zanimivo je, da otroci po naravi niso materialisti, vendar jih takšne po mnenju strokovnjakov naredijo njihovi starši. Otroci se vselej odločajo preudarno in so zadovoljni z majhnim tudi tudi z dejstvom, da je njihovo otroško pohištvo rabljeno, daj ni denarja, da bi kupili novo. V kolikor se rabljeno pohištvo lično spremeni, dodajo kakšni dekorativni elementi ali se preoblikuje, je včasih težko določiti ali je bilo novo ali rabljeno. Starši so pri tem pravi umetniki, nekateri naredijo prav iz nemogoče mogoče in lahko z malo denarja krasno opremijo otroško sobico.

Otroško pohištvo se lahko kupi tudi pri različnih trgovcih v času novoletnih popustov ali odprodaje zalog, v tem času so omare in druga oprema še kako poceni. A je ponovno potrebna žilica, da lahko sobo lepo ukladimo in poskrbimo, da je njen izgked resnično takšen kakor mora biti. Kakšn abo otroška oprema je v veliki meri odvisno tudi od tega ali imamo fantka ali punčko. Fatje imajo raje bolj zemeljske tone, modro in zeleno barvo, dekleta pa so tista, ki ljubijo roza barvo in tako je pogosto otroška soba deklet v roza ali vijoličnem odtenku.

Dekleta imajo tudi v sobi več volančkov in dekorativnih elementov kakor fantje, spremembe pa se opazi tudi pri samih igračah, dekleta imajo več punčk, plišastih igrač, dojenčkov in podobnega, medtem ko je pri fantih veliko avtomobilov, hiše, orodje, različni vlaki in morebiti tudi kakšne kocke. Razlike se pojavijo tudi ko otroci odrastejo in gredo v šolo. Pnce imajo pogosto v sobi veliko rož, nekatere imajo zavese z različnimi motivi, slike, katere so same naredile, fantje pa imajo še vedno raje kakšne avtomobile, žoge, orodje, glasbila in podobno.

Kakšno otroško pohištvo pa je primerno tako za brata kakor sestro? Slednje je pogosto zelo težko kombinirati, saj imajo dekleta drugačne poglede kot fantje, všeč so jim različne stvari in izdelki. Najpomembneje je, da je soba nevtralne barve, morebiti se lahko polovica sobe opremi v stilu fanta in polovica v stilu dekleta. Vsak naj ima svoj del, kjer lahko izraža svoje želje in potrebe in tisti del naj bo samo njegov. Včasih so otroci na sredini sobe naredili majhno pregrado, saj so tako določili svoj del in omejili prehod. Večji kot je otrok težje se uskladjuje z bratom ali sestro, še težje se delijo stvari saj si otrok želi svoje zasebnosti. Odraščanje je pri otrocih lahko zelo stresno in težko obdobje, katerega moramo starši razumeti in otroku pomagati, da ga čim bolje preživi.

Otroško pohištvo so tudi vrata, radiatorji, svetilke in podobno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja