Upravnik stavb

Vse kar upravnik počne oziroma za kar je pooblaščen, je najverjetneje najbolj jasno tistim, ki ga potrebujejo. Torej, lastnikom stanovanj v večstanovanjski hiši ali bloku. Če si delimo določene prostore še z drugimi najemniki, bo za določene stvari, ki se tičejo skupnih prostorov potrebno strinjanje večine, da bi se ta tudi kakorkoli uredila. In, da ne bi počeli vsega sami ter se dogovarjali, je za to prav upravnik, ki skrbi za vzdrževanje skupnih prostorov in tako organizira srečanja ter skrbi, da je dogovor pravičen. Hkrati je poleg vseh drugih nalog upravnika, naloga tudi, da pravično skrbi za delitev stroškov med lastniki. Če potrebujete dobrega upravnika stavb, kliknite na povezavo https://www.spl.si.

Ker je zadolžen tudi za letna poročila in odgovarjanje na zahtevo lastnikov, je primoran jasno in natančno obrazložiti vse kar se tiče njegovega dela. Seveda v kolikor kdo od lastnikov to zahteva. Kar pomeni, da njegovo delo mora biti transparentno in na voljo za vpogled vsem, ki si lastijo stanovanje v skupnem objektu. V kolikor kdo od lastnikov opazi nepravilnosti, lahko zahteva pojasnila in tudi njegov odstop ter menjavo upravnika.

upravljanje ljubljana

Upravnik mora nenehno skrbeti, da lastniki nemoteno bivajo v prostorih oziroma poskrbeti, da uresničuje svoja pooblastila, katera je dobil s strani lastnikov. Zato je zelo pomembno, da to zahtevno nalogo prepustimo strokovnjakom in seveda spremljamo delo upravnika. Če se pojavijo dvomi ali pa bi želeli tudi kaj predlagati, je najbolje, da se o tem najprej pogovorimo z upravnikom. Ta mora imeti posluh in upoštevati naše želje, v kolikor se večina lastnikov z njimi tudi strinja. Ko govorimo o strinjanju lastnikov, pomeni to nekaj več kot polovico lastnikov.

Vsak od nas ima določene zahteve in pričakovanja, če pa si delimo skupni vhod in druge prostore v bivanjskem objektu, se moramo zavedati, da je najbolj pomembno strinjanje in usklajevanje z drugimi lastniki. Vse to pa budno spremlja in vodi upravitelj stanovanjskega objekta, katerega določimo lastniki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja