Odvetnik za odškodninsko pravo vam pripravi odškodninski zahtevek

Odškodninsko pravo določajo pravila in načela, ki se ukvarjajo predvsem s področjem škod in škodnih dogodkov. Škoda je lahko premoženjska v smislu izgube dobička, in nepremoženjska v smislu telesnih in duševnih bolečin,strahu, izgube ugleda. Odvetnik za odškodninsko pravo je strokovnjak na pravnem področju odškodninskega prava, ki vam svetuje v primeru škodnega dogodka.

Ob pojavu škodnega dogodka vam bo odvetnik za odškodninsko pravo svetoval in pregledal dokumentacijo, ter ocenil ali je smiselno vložiti odškodninski zahtevek. Skupaj z vami bo pripravil odškodninski zahtevek, kjer se opiše kaj se je zgodilo in katero nezakonito dejanje je storil povzročitelj škode. V nadaljevanju odškodninskega zahtevka sledi potek morebitnega zdravljenja in opis kakšno materialno ali nematerialno škodo ste utrpeli. Škoda se lahko povrne v denarni obliki, lahko pa tudi nedenarni. Možno je, da odškodninski zahtevek ne bo uspešen. V tem primeru bo vaš izbrani odvetnik za odškodninsko pravo v vašem imenu vložil tožbo.

V primeru nastanka nekega škodnega dogodka je pomembno, da čim prej poiščemo strokovno pravno pomoč. V tem primeru je to odvetnik za odškodninsko pravo, ki se najbolje spozna na svoje področje prava. Običajno deluje v večjih pravnih pisarnah ali samostojno. Ker pa je področje odškodninskega prava zelo široko, lahko na spletu poiščemo tudi pravne pisarne, ki se ukvarjajo le z odškodninskim pravom. Le ti vam običajno ponujajo jamstvo na izplačilo odškodnine, pravne nasvete 24 ur na dan in visoko uspešnost pri izplačilu odškodnin.

Pri sami izbiri bodite pozorni na to, ali vam bo odvetnik za odškodninsko pravo za svoje storitve dodatno zaračunal honorar ali provizijo. Pri nekaterih odvetnikih vam do morebitnega izplačila odškodnine ni potrebno plačevati dodatnih storitev, ampak to naredite šele pri izplačilu odškodnine. To je zagotovo pomemben podatek pred samo izbiro odvetnika za odškodninsko pravo, saj do izplačila odškodnine ne boste imeli dodatnih stroškov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja